Guvernul urmează să aprobe Agro IMM Invest, un subprogram de sprijin pentru fermieri

Fermier
Fermier
10 martie 2021, 07:45

Pe agenda şedinţei, proiectul figurează ca proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 110/2017 privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie – IMM Invest România, precum şi pentru modificarea şi completarea Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, aprobată prin art. II din OUG 42/2020.

În nota de fundamentare a actului normativ se arată: „Comparativ cu programul IMM Invest România, unde beneficiarii ce activează în domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorului alimentar pot primi garanţii de stat şi subvenţionarea pe o perioadă de 8 luni a dobânzilor şi integrală a comisioanelor de administrare şi de risc, prin subprogramul Agro IMM Invest este acordat suplimentar un grant în valoare de 10% din creditul acordat”.

„Decizia de a acorda un grant beneficiarilor din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorul alimentar are în vedere importanţa deosebită pe care o au aceste ramuri de activitate în asigurarea securităţii alimentare în condiţiile restricţiilor de circulaţie extraordinare impuse ca urmare a pandemiei cu virusul SARS- CoV- 2”, se spune în document.

Totodată, în şedinţa de guvern, printr-o ordonanţă de urgenţă, vor fi aduse o serie de modificări la „Programul IMM Factor – Produs de garantare a creditului comercial şi a Schemei de ajutor de stat asociate acestuia”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite