Guvernul Ungureanu menţine ţinta de aderare la euro în 2015

8 februarie 2012, 14:14

România menţine anul 2015 drept ţintă pentru adoptarea monedei euro, potrivit programului de guvernare a Cabinetului Ungureanu.

Astfel, în programul de guvernare, publicat de HotNews.ro, este menţionată „asigurarea condiţiilor favorabile continuării procesului de convergenţă economică cu celelalte state membre ale UE, cu menşinerea de principiu a obiectivului de adoptare a monedei euro la 1 ianuarie 2015, adaptat la realităţile economico-financiare”.

Cursul de schimb estimat în programul de guvernare este de 4,26 lei/euro în 2012 si 4,17 lei/euro în 2015. Azi, cursul de schimb anunţat de Banca Naţională a României, a ajuns la 4,3540 lei/euro.

Totodată, Guvernul Ungureanu are ca „preocupare” majorarea prudentă a salariilor din sectorul public, în cazul în care condiţiile economice vor permite acest lucru. Potrivit Mediafax, Premierul desemnat şi liderii coaliţiei au convenit ca în programul de guvernare al noului Cabinet să fie prevăzută creşterea veniturilor populaţiei, în funcţie de resursele economiei,  prin majorare directă sau prin reducerea CAS şi indexări de pensii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite