Guvernul ungar a ordonat stare de urgență în domeniul energetic

14 iulie 2022, 00:38

Planul prevede și creșterea consumului domestic de gaz de la un miliard și jumătate de metri cubi la două miliarde.

Măsurile vor intra în vigoare din august, iar guvernul a anunțat că ele sunt destinate asigurării aprovizionării cu gaz în iarnă.

Livrările de gaz în Europa au scăzut, iar prețurile au crescut după invazia Rusiei în Ucraina și după impunerea sancțiunilor occidentale la adresa Moscovei. Asta a crescut presiunea asupra premierului Viktor Orban, care se confruntă cu cea mai dură provocare politică de la preluarea puterii, în 2010.

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al primului ministru:Pretutindeni în Europa situaţia energiei este extrem de dificilă din cauza războiului şi a sancţiunilor. În Ungaria, de asemenea, a venit timpul ca guvernul să declare starea de urgenţă în domeniul energetic„.

Inflația este cea mai mare din ultimele două decenii, forintul a scăzut dramatic, iar fondurile europene sunt sub semnul întrebării din cauze disputei privind standardele democratice.

Conform contractului încheiat cu Gazprom anul trecut, Ungaria va primi în următorii 15 ani 3,5 miliarde de metri cubi de gaz pe an. Livrările vor fi făcute prin Bulgaria și Serbia. Acestui volum i să mai adaugă un miliard de metri cubi livrați printr-o conductă via Austria.

Ungaria, care este în negocieri pentru cantități suplimentare, depinde în proporție de 85% de Rusia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite