Guvernul ungar a lansat o campanie de afișaj stradal împotriva lui George Soros

11 iulie 2017, 20:51

Străzi din mai multe orașe din Ungaria au fost împânzite în ultimele zile de afișe în care apare imaginea miliardarului George Soros, un critic al Guvernului Orban. Poza este însoțită și de mesaje: „99% sunt împotriva imigrației ilegale! Să nu-l lăsăm pe Soros să râdă ultimul!”

Aceleași mesaje ilustrate apar și în presă. Potrivit Reuters, George Soros, în vârstă de 86 de ani, un evreu născut în Ungaria care a emigrat în SUA, unde a făcut avere, a susținut de-a lungul timpului grupări care sunt în favoarea unei politici mai deschise privind imigrația.

„Un poster este bun dacă atrage atenţia asupra unui pericol. Nu George Soros ca persoană este un pericol, ci poziţia lui în privinţa migraţiei. Soros vrea demolarea gardului de protecţie al Ungariei şi sute de mii de migranţi ilegali să se stabilească în Europa şi în Ungaria”, a declarat şeful cancelariei premierului Ungariei, Janos Lazar.

Campania ar fi costat 19 milioane de euro, potrivit siteului Politico.

Un purtător de cuvânt al miliardarului consideră că posterele amintesc „de cele mai întunecate ore ale Europei” și a spus că prezintă eronat opiniile lui George Soros cu privire la imigrație.

Mai multe postere au fost vandalizate, potrivit Reuters.

Ambasadorul Israelului în Ungaria a denunțat campania într-un comunicat, apreciind că evocă amintiri triste și propagă ură și teamă.

La câteva ore, Ministerul israelian de Externe a publicat o așa-numită clarificare, în care regretă orice expresie a antisemitismului. În aceeași clarificare se scrie că: „în niciun caz comunicatul ambasadorului nu a fost destinat să delegitimeze criticile la adresa lui George Soros, care subminează continuu guvernele alese în mod democratic ale Israelului, prin finanţarea unor organizaţii care defăimează statul Israel şi caută să îi nege dreptul la apărare”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite