Guvernul spaniol va mări pedepsele pentru agresiuni sexuale. Val de furie și proteste după o decizie a instanței în cazul unui viol

28 aprilie 2018, 12:20

Mă întreb ce s-a întâmplat cu sistemul de justiție din Spania și din lume. De foarte multă vreme situația femeilor este neglijată de toate guvernele. Este năucitor ce se întâmplă aici„, spune una dintre miile de participante la proteste.

Cei 5 acuzați din cazul „La manada” („Turma”) au fost condamnați la 9 ani de închisoare pentru abuzuri sexuale comise asupra unei tinere în timpul festivalului taurilor de la Pamplona, din 2016.

Aceștia s-au oferit să o conducă la mașină, dar au dus-o în scara unui bloc, unde au filmat toată scena cu telefoanele mobile.

Instanța, constituită din 3 judecători, a stabilit că victima nu-și dăduse acordul, iar acuzații se aflau într-o poziție de superioritate. Unul dintre magistrați a votat chiar pentru achitarea celor 5 acuzați, care au vârste între 27 și 30 de ani.

Instanța a stabilit și plata unor daune de 50 de mii de euro pentru fiecare condamnat și instituirea unui ordin de restricție pentru 15 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite