Guvernul s-a reunit în ședință. Pe masă, ordonanța pentru măsurile prevăzute în bugetul pe 2021

Guvernul aprobă astăzi înghețarea salariilor din sistemul bugetar pentru anul viitor și amânarea unor beneficii. Nu vor fi bani pentru majorări, dar nici pentru unele ajutoare sociale, cum ar fi cupoanele sociale pentru educație. Pe de altă parte, nu vor crește nici pensiile speciale, dar nici amenzile.

30 Decembrie 2020, 08:05 (actualizat 30 Decembrie 2020, 14:39) Știrile TVR |
Salarii înghețate și beneficii amânate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ședința a început la 14.30.

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că printre măsurile care vor fi adoptate astăzi se numără ajutoarele de stat pentru HoReCa, acordarea de vouchere de vacanţă, ajutoarele prin IMM Invest. De asemenea, se prelungesc măsurile active până în 30 iunie 2021.

"Va fi o ordonanţă care va fi pusă în transparenţă şi va fi aprobată în şedinţa de guvern de miercuri. Se prelungesc măsurile active până la 30 iunie 2021. (...). Munca flexibilă este o măsură care cred că se va permanentiza în România. În continuare sunt acele măsuri de ajutor de stat prin intermediul IMM Invest, noutatea că Agro IMM Invest o să fie aprobat în şedinţa următoare de Guvern, sper să fie gata cu toate avizele. Este o măsură pe care o aşteaptă cei din sectorul agricol, cu garanţii de până la 1 miliard de lei", a declarat Florin Cîţu, la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

El a adăugat că va fi aprobată şi promovată schema de ajutor de stat pentru acordarea de sprijin financiar pentru HoReCa, "o măsură care este foarte mult aşteptată". Schema are un buget de 500 de milioane de euro.

"Continuă şi în 2021 voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru stimularea turismului românesc. Pentru HoReCa, pe de o parte avem acest sistem de ajutoare de stat, continuă sistemul de vouchere şi vă pot spune că până în martie cei din acest sector vor fi scutiţi de la plata impozitului specific", a afirmat premierul.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri se află, de asemenea, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel, dar şi un proiect de hotărâre cu privire la structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne.

Guvernul urmează să mai decidă, de asemenea, pe tema eliberărilor şi numirilor unor prefecţi şi subprefecţi şi să dezbată memorandumul cu tema: Transmiterea Raportului naţional periodic privind implementarea Convenţiei internaţionale pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI