Guvernul rus, divizat în privința unei ofensive de iarnă în Ucraina. Analiza Washingtonului

Kremlin Rusia / Pixabay
Kremlin Rusia / Pixabay
20 decembrie 2022, 19:45

‘Cred că suntem în prezenţa unor puncte de vedere divergente’, a spus responsabilul american, vorbind despre deliberările în curs în interiorul guvernului rus.

‘În mod clar, sunt unii care, cred, îndeamnă la continuarea ofensivei în Ucraina. Sunt alţii care au întrebări reale în ce priveşte capacitatea Rusiei de a o face’, a adăugat el.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care, potrivit Kremlinului, preşedintele rus Vladimir Putin urmează să fixeze obiectivele armatei pentru 2023 într-o reuniune cu înalţi responsabili militari, ce se va desfășura miercuri.

Statele Unite ‘îşi vor ajusta şi adapta rapid’ obiectivele dacă va fi decisă o astfel de ofensivă, a afirmat responsabilul american.

‘Ceea ce facem noi, ceea ce vom continua să facem este să ne asigurăm că ucrainenii au mijloacele de a se apăra eficace în faţa agresiunii ruse’, a adăugat el.

În ce-i priveşte pe ucraineni, aceştia nu arată niciun semn că vor ‘să încetinească’ şi cred că ruşii ‘trebuie să ţină cont de asta în calculele lor’, a mai spus responsabilul citat.

Rusia a înregistrat în ultimele luni importante eşecuri militare, care au obligat-o să se retragă din regiunea Harkov şi din oraşul Herson.

Vladimir Putin a admis marţi că situaţia este ‘extrem de dificilă’ în cele patru regiuni din sudul şi estul Ucrainei, a căror anexare o revendică Moscova, fără însă a le fi cucerit total.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite