Guvernul modifică ordonanțele 114/2018, 50/2010 și 52/2016. Dăncilă: Obiectivul Guvernului este să scadă costurile creditelor românilor

29 martie 2019, 08:59

Astăzi modificăm trei acte normative. este vorba despre ordonanța  114 din 2018, 50 din 2010 și 52 din 2016. Indicele ROBOR va fi înlocuit cu un indicator calculat exclusiv pe baza tranzacțiilor interbancare care se publică pe siteul BNR. Din 2 mai 2019 noul indice de referință se aplică creditelor noi contractate de populație. În consecință, noul indice se va aplica și noilor credite de refinanțare a creditelor aflate în derulare, a anunțat Viorica Dîncilă, la începutul ședinței de Guvern.

„Obiectivul Guvernului este să scadă costurile creditelor românilor, să crească numărul companiilor româneşti care vor primi de la bănci credite avantajoase pentru dezvoltare şi să încurajeze economisirea. (…) Astfel, în consens cu părţile implicate şi pe baza principiilor agreate cu Banca Naţională a României şi cu Asociaţia Română Băncilor, astăzi modificăm trei acte normative – este vorba de Ordonanţa 114 din 2018, Ordonanţa 50 din 2010 şi Ordonanţa 52 din 2016”, a declarat premierul, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Guvernul adoptă și o ordonanţă de urgenţă cu privire la transportul rutier, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, precizând că acest act normativ cuprinde toate modificările necesare stabilite după procesul de consultare cu factorii implicaţi.

„Un act normativ pe care îl vom adopta astăzi a fost definitivat după consultările avute de reprezentanţii Guvernului cu patronatele din sectorul transportului rutier. (…) Ordonanţa de urgenţă pe care o adoptăm astăzi include modificările necesare stabilite după un proces de consultare publică la care factorii implicaţi au avut un cuvânt important”, a spus premierul, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Dăncilă a afirmat că Guvernul este „preocupat să asigure toate condiţiile necesare, legale şi de control al respectării legalităţii, pentru creşterea siguranţei pasagerilor şi pentru un transport de calitate”.

„În egală măsură, avem responsabilităţi legate de combaterea pirateriei în acest sector, care se poate face doar printr-o legislaţie clară”, a precizat premierul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite