Guvernul maghiar refuză pentru moment să precizeze dacă îşi va lăsa diplomaţii să participe la festivităţile de Ziua Naţională a României

30 august 2017, 21:25

„Am luat o decizie anul trecut şi vom vedea dacă se schimbă ceva. Vă anunţăm până pe 1 Decembrie”, a declarat Peter Szijjarto, șeful diplomației de la Budapesta. 

România are în vedere un eveniment comun pentru a marca 100 de ani de la Primul Război Mondial. E nevoie de o abordare deschisă şi fără accente emoţionale inclusiv a temelor faţă de care cele două state au poziţionări diferite.

Teodor Meleşcanu: „Una din ideile pe care le-am discutat cu domnul ministru a fost aceea de a face o acţiune comună a României, Ungariei, împreună cu Slovacia, împreună poate cu Austria sau cu Germania, în care să dezbatem într-un mod deschis problemele istorice care privesc acest eveniment important, dar mai ales o ocazie de a privi spre viitor„.

Nu în ultimul rând, Meleşcanu şi Szijjarto au discutat despre situaţia de la Chişinău şi despre susţinerea Republicii Moldova la nivel european, desigur în funcţie de ritmul reformelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite