Guvernul italian nu mai permite accesul vaselor cu migranți. Nava de salvare Aquarius, redirecționată

11 iunie 2018, 20:12

Nava de salvare Aquarius este operată de două organizații umanitare internaționale și are la bord 629 de migranți nord-africani. Printre ei se află 123 de copii neînsoțiți și 7 femei gravide.

Malta a refuzat să primească vasul și a anunțat că nu are nicio legătură cu misiunea de salvare.

Aquarius așteaptă în apele internaționale, între Italia și Malta.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, ministrul italian de interne, Matteo Salvini afirmă: să salvezi vieți este o misiune nobilă dar să transfromi Italia într-o imensă tabără de refugiați nu este.

Matteo Salvini, ministrul italian de interne: Sunt nave în Mediterana care aparţin unor ONG-uri germane, care navighează sub pavilioanele Marii Britanii, Olandei sau Spaniei. Trec pe lângă Malta, nu opresc şi vin în Italia. Este ceva ce nu voi mai tolera.

Marie Louise Coleiro Preca, preşedintele Maltei: Eu cred, şi toţi trebuie să credem, că Malta şi Italia nu trebuie să se confrunte. Împărţim aceeaşi mare, aceeaşi istorie. Ne confruntăm cu aceleaşi provocări pe care migraţia le aduce pe ţărmurile noastre.

Premierul maltez, Joseph Muscat, a anunţat că ţara sa va trimite provizii pe nava Aquarius.

Uniunea Europeană și ONU au cerut Italiei și Maltei să ajungă la un acord politic și avertizează că situația de pe Aquarius este foarte gravă.

Potrivit legii europene, refugiații trebuie să ceară azil în prima țară sigură în care ajung.

Dar, Malta și Italia sunt sufocate și nu mai fac față sutelor de mii de oameni care caută o viață mai bună.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite