Guvernul irlandez promite să rezolve problema dronelor după ce aeroportul din Dublin a fost nevoit să se închidă în mod repetat

Aeroportul Internațional Dublin
Aeroportul Internațional Dublin
3 martie 2023, 15:50

Spre deosebire de alte mari aeroporturi europene, cel din Dublin nu deţine în prezent capacitatea de doborî dronele care zboară aproape de pistă, şi s-a adresat statului pentru a rezolva problema.

”Vom pune capăt acestei situaţii”, a declarat vineri ministrul de Finanţe Michael McGrath la postul de stat RTE, după ce trei avioane au fost redirecţionate şi mii de pasageri au fost întârziaţi de o suspendare de 32 de minute a operaţiunilor pe aeroport în seara de joi.

Guvernul pregăteşte un proiect care să ofere baza legislativă pentru ca aeroporturile să folosească tehnologie anti-drone, a anunţat McGrath.

Directorul executiv al Ryanair, Michael O’Leary, a cărui companie a fost cea mai afectată de seria de scurte întreruperi, a afirmat că aeroportul din Dublin este acum cel mai perturbat din Europa din cauza acţiunii dronelor.

”Nu putem avea încă o săptămână de închideri”, a spus el la postul de radio Newstalk, cerându-i ministrul Transporturilor, Eamon Ryan, să demisioneze dacă nu reuşeşte să remedieze problema imediat.

Dronele au provocat haos şi pe aeroportul Gatwick, al doilea cel mai aglomerat din Marea Britanie, în 2018, ducând la anularea a circa 1.000 de curse aeriene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite