Guvernul Grindeanu vrea să anuleze o decizie a cabinetului Cioloş şi renunţă să mai cumpere corvetele care urmau să fie construite la Galaţi

10 martie 2017, 17:52

Premierul Grindeanu susţine că achiziţia corvetelor ar fi trebuit aprobată de Parlament. Legea prevede că orice investiţie mai mare de 100 de milioane de euro trebuie să treacă mai întâi prin legislativ.

În replică, Mihnea Motoc, fostul ministru al Apărării din Cabinetul Cioloş, spune că Parlamentul a fost informat de achiziţie. Adică, preşedinţii celor două comisii de specialitate din Legislativ au primit o scrisoare, însă nu au răspuns în termenul legal de 15 zile. În opinia lui Motoc, prin abrogarea hotărârii de guvern de anul trecut se va pierde timp.

Anul trecut, pe 29 noiembrie, guvernul Cioloş a aprobat procedura pentru cumpărarea de la Damen Shipyards Group a patru corvete. Navele urmau să fie construite şi dotate la Galaţi. Urma să fie un program pe 7 ani, cu o valoare estimată de 1,6 miliarde Euro, bani în care erau incluse muniţiile şi instruirea echipajelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite