Guvernul german nu mai acordă prioritate la vaccinarea cu serul AstraZeneca persoanelor peste 65 de ani. Italia coboară vârsta la 55 de ani

31 ianuarie 2021, 21:25

Guvernul german va ține cont de opinia experților și va renunța la prioritatea acordată persoanelor peste 65 de ani la vaccinarea cu produsul Astra Zeneca. Nu există suficiente date pentru a stabili eficiența vaccinului la această categorie de vârstă, a explicat Autoritatea pentru vaccinare din Germania.

Și Italia recomandă prudență la administrarea vaccinului Astra Zeneca și scade vârsta la 55 de ani. În Germania, autoritățile estimează că după administrarea vaccinului în masă, în vară, situația s-ar putea normaliza. Există și necunoscute, spre exemplu evoluția mutațiilor virusului.

Guvernul german a decis să comande vaccinuri pentru 2022, pentru a dispune de anumite cantități indiferent de evoluția situației. Până acum, au fost imunizați cu prima doza de vaccin peste 2 milioane de germani.

Germania a interzis intrarea în țară a persoanelor care vin din state unde se răspândesc variante mai contagioase ale coronavirusului. Lista include Marea Britanie, Irlanda, Portugalia sau Africa de Sud.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite