Guvernul german nu mai acordă prioritate la vaccinarea cu serul AstraZeneca persoanelor peste 65 de ani. Italia coboară vârsta la 55 de ani

Guvernul german amenință că va acționă în justiție companiile care nu își respectă obligațiile de livrare a vaccinurilor către Uniunea Europeană. Pe de altă parte, face comenzi de doze pentru anul viitor. Germania nu va mai acorda prioritate vârstnicilor la imunizarea cu serul de la Astra Zeneca. Iar Agenția medicamentelor din Italia recomandă prudență la același tip de vaccin pentru persoanele trecute de 55 de ani.

31 Ianuarie 2021, 21:25 |

Guvernul german va ține cont de opinia experților și va renunța la prioritatea acordată persoanelor peste 65 de ani la vaccinarea cu produsul Astra Zeneca. Nu există suficiente date pentru a stabili eficiența vaccinului la această categorie de vârstă, a explicat Autoritatea pentru vaccinare din Germania.

Și Italia recomandă prudență la administrarea vaccinului Astra Zeneca și scade vârsta la 55 de ani. În Germania, autoritățile estimează că după administrarea vaccinului în masă, în vară, situația s-ar putea normaliza. Există și necunoscute, spre exemplu evoluția mutațiilor virusului.

Guvernul german a decis să comande vaccinuri pentru 2022, pentru a dispune de anumite cantități indiferent de evoluția situației. Până acum, au fost imunizați cu prima doza de vaccin peste 2 milioane de germani.

Germania a interzis intrarea în țară a persoanelor care vin din state unde se răspândesc variante mai contagioase ale coronavirusului. Lista include Marea Britanie, Irlanda, Portugalia sau Africa de Sud.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI