Guvernul german a prezentat un pachet legislativ prin care se reglementează forță de muncă din industria cărnii. Decizia, după scandalul în care au fost implicați muncitori români

Ministrul Muncii din Germania a anunțat astăzi că procesatorii nu vor mai avea voie să folosească firme subcontractoare pentru angajarea muncitorilor. Noile reglementări au apărut pe fondul scandalului de la abatorul Tönnies, unde lucrează sute de români.

30 Iulie 2020, 11:38 (actualizat 30 Iulie 2020, 11:44) |

Prin această lege se asigură responsabilitatea directă a firmelor pentru condițiile de muncă ale angajaților, de la salariu până la cazare.

Hubertus Heil, ministrul federal al Muncii: "Vom pune capăt acestei iresponsabilităţi organizate şi ascunse şi vom face ordine în industria cărnii. Vorbim de reguli clare, de responsabilităţi clare şi aşa ar trebui să fie într-o economie de piaţă".

Condițiile de muncă ale muncitorilor veniți din estul Europei au ieșit la iveală odată cu apariția focarelor de coronavirus la abatoarele concernului Tönnies și la fermele în care lucrează sute de români.

Producătorii de carne avertizează că noua lege va duce la scumpirea produselor de carne, în timp ce unul din cele mai mari sindicate din Germania, DGB, crede că marile concerne, cum este Tönnies, vor înlocui firmele subcontractoare cu filiale create special pentru a angaja muncitori străini.

Ministrul german al Muncii a mai declarat că noile reguli ar putea fi extinse și în alte domenii, începând cu construcțiile.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 17°C
IASI 16°C 13°C
CLUJ 12°C 9°C
CONSTANTA 11°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI