CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

Guvernul francez va aloca peste 100 de miliarde de euro pentru relansarea economică a țării

Guvernul Franței va aloca peste 100 de miliarde de euro pentru relansarea economică a țării, afectată de criza sanitară, peste care s-a suprapus criza economică. Anunțul a fost făcut de premierul Jean Castex, care a inclus în plan cine va beneficia de măști gratuite, ce fonduri va primi cultura, unul dintre cele mai lovite domenii și condițiile în care se va mai acordă șomajul parțial.

27 August 2020, 12:00 (actualizat 27 August 2020, 12:47) Știrile TVR |

Premierul Jean Castex a insistat pe obligativitatea de a purta mască în toate spațiile, indiferent că este vorba despre spații închise sau deschise, ca o măsură de prevenire a contaminărilor. În ciuda criticilor, șeful Executivului este ferm în ceea ce privește gratuitatea măștilor.

Cultura, unul dintre cele mai afectate domenii, va beneficia de fonduri. Multe locuri de muncă au dispărut, iar măsurile stricte de protecție au anulat spectacole, concerte sau festivaluri.

Măștile vor fi obligatorii în toate sălile de cinema și în teatre, iar în zonele roșii respectarea distanțării ca măsură de prevenție este în continuare menținută. Concertele și spectacolele cu mai mult de 5.ooo de spectatori sunt interzise. Salariații din anumite sectoare cum sunt sportul, turismul sau organizarea de evenimente vor beneficia de șomaj parțial, acolo unde este cazul, până la sfârșitul anului, a mai anunțat premierul.

Franța a înregistrat aproape 250.000  de cazuri de contaminare și peste 30.500 de decese din cauza crizei sanitare.

 

 

Din Franța, a transmis Mihaela Antoche

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI