Guvernul finlandez anunţă noi restricţii pe fondul creşterii puternice a numărului de contaminări

COVID-19
COVID-19
22 decembrie 2021, 09:50

„Trebuie să luăm această situaţie în serios şi să reacţionăm în consecinţă”, a declarat în faţa presei Sanna Marin, în aceeaşi zi în care responsabilii din domeniul sănătăţii au anunţat peste 23.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele două săptămâni, un record absolut în această ţară nordică, cu 5,5 milioane de locuitori.

În virtutea noilor reguli, cetăţenii europeni care vor sosi în Finlanda vor trebui să prezinte la frontieră un test COVID-19 negativ, în timp ce universităţile vor fi invitate să treacă la predarea la distanţă.

Guvernul finlandez va începe de asemenea să pregătească un program de ajutorare a întreprinderilor din sectorul hotelier şi al alimentaţiei publice, afectate de restricţii, a adăugat Marin, la finalul unor negocieri cu partenerii săi din cadrul coaliţiei guvernamentale.

Autorităţile sanitare ale Finlandei au înregistrat de la începutul pandemiei 221.292 de cazuri de contaminări şi 1.495 de decese cauzate de COVID-19, ceea ce echivalează cu una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate de pe continentul european.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă