Guvernul de la Moscova aprobă vânzarea fabricilor Ikea din Rusia

Guvernul de la Moscova aprobă vânzarea fabricilor Ikea din Rusia
Guvernul de la Moscova aprobă vânzarea fabricilor Ikea din Rusia
16 februarie 2023, 12:42

Multe companii occidentale, de la producători de energie şi până la lanţuri de magazine de îmbrăcăminte, au plecat din Rusia, după ce, în luna februarie, Moscova a decis să trimită zeci de mii de militari în Ucraina, în cadrul a ceea ce a denumit drept ‘o operaţiune militară specială’.

Vânzările de active au fost complicate de decizia autorităţilor ruse ca tranzacţiile în care sunt implicate firmele din aşa numitele ţări neprietenoase – care au impus sancţiuni contra Rusiei – să obţină aprobarea de la o comisie a Guvernului de la Moscova.

Viktor Yevtukhov a declarat pentru publicaţia Izvestia că firmele ruseşti Slotex şi Luzales vor achiziţiona cele trei fabrici din Rusia ale Ikea. Unităţile vor continua să opereze, iar mărfurile vor fi vândute magazinelor ruseşti.

„Este important pentru noi ca activitatea la facilităţile de producţie să continue şi să fie dezvoltată, şi să fie păstrate locurile de muncă. dacă va fi necesar, noii proprietari vor beneficia de toate măsurile de sprijin din partea statului”, a afirmat Yevtukhov.

Grupul suedez şi-a închis magazinele din Rusia în luna martie şi ulterior a informat că îşi va vinde uzinele, va închide birourile şi îşi va reduce efectivele de 15.000 de angajaţi din Rusia. Ulterior, IKEA a reluat, pentru o scurtă perioadă, vânzările online în Rusia pentru o lichidare de stocuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite