Guvernul caută un nou șef pentru Poliția Română, după demisia lui Liviu Vasilescu

2 septembrie 2020, 20:43

Ludovic Orban, prim-ministrul României: Sunt convins că această demisie este rezultatul apariției unor imagini și cred că este normală această demisie. Important este să identificăm un profesionist, un om care să fie dedicat activității și un om care să conducă Poliția pentru a-și atinge obiectivele pe care le urmărim. Încă odată, repet, toleranță zero față de infracționalitate, o luptă dură cu orice fel de grupuri de interlopi, clanuri.

Dinspre Ministerul de Interne nu s-a avansat niciun nume, deocamdată.

Secretarul de stat care amenința zilele trecute cu demiterea celor care au furnizat presei imagini de la întâlnirea cu interlopii îl susține și acum pe șeful demisionar al Poliției.

Bogdan Despescu spune că nu știe însă nimic despre mutarea în alt post, în țară, a numărului doi în Poliția Capitalei, chiar în ziua plecării şefului Poliţiei. Potrivit unor surse, Radu Gavriş este suspectat de colegi că ar fi dat presei imaginile care au provocat tot scandalul.

  • Reporter: Domnul Gavriș de ce a fost transferat chiar în ziua demisiei domnului Vasilescu?
  • Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne: Este o decizie a Inspectoratului General al Poliţiei Române.
  • Reporter: A fost pedepsit dnul Gavriș pentru că a dat informații despre întâlnirea pe care ațI avut-o cu interlopii?
  • Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne: Este o întrebare la care trebuie să răspundă IGPR.
  • Reporter: Dacă ați fi fost șeful Poliției Române v-ați fi întâlnit cu interlopii într-o biserică?
  • Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne: Fiecare activitate se analizează în funcţie de momentul respectiv şi a ţinut de operaţiunea care a fost în desfăşurare în acel moment. Am avut mai multe discuții cu domnul Vasilescu.
  • Reporter: I-ați sugerat să-și dea demisia?
  • Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne: Decizia a luat-o dumnealui.

Poliția Română nu este la primul scandal provocat de presupuse legături ale șefilor cu diverse clanuri de interlopi.

Acum un an, Liviu Vasilescu era numit inspector general de premierul de la aceea vreme, Viorica Dăncilă, după ce fostul șef fusese demis în urma gestionării proaste a cazului Caracal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite