Guvernul caută soluții să îi ajute pe comercianții din mall-uri pentru a trece mai uşor peste pierderile provocate de pandemie

5 iunie 2020, 20:02

Cele mai mari probleme le au micii comercianți care au închiriat spații în malluri și au fost nevoiți să plătească în continuare chirii și alte cheltuieli, deși magazinele sunt închise din luna martie. Ei se tem că nu își vor putea relua activitatea, pentru că nu vor mai avea cu ce să plătească marfa și salariile. Guvernul le promite sprijin, dar admite că în acest moment nu prea are banii necesari.

Comercianții se plâng că nu a existat un tratament unitar din partea proprietarilor de malluri: în unele situații plata chiriilor a fost suspendată în timpul stării de urgență, dar în multe alte cazuri facturile au continuat să vină. De aceea, un ajutor de la guvern ar fi salvator.

În România sunt 125 de malluri, în care funcționează peste 20 de mii de magazine, care au în total 200 de mii de angajați. Potrivit reprezentanților guvernului, în funcție de evoluția epidemiei, centrele comerciale s-ar putea deschide pe 15 iunie, dar fără cinematografe și locurile de joacă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite