Guvernul caută bani. Executivul propune o serie de măsuri care să aducă mai mulți bani la buget

6 mai 2017, 19:15

Pentru perioada 2017-2020, guvernul propune o serie de măsuri care să aduca mai mulți bani în visteria statului. De exemplu, angajatorii ar urma să achite contribuțiile datorate la stat, calculate în raport cu salariul minim pe țară, chiar dacă angajații lucrează part time şi sunt plătiţi ca atare. Executivul spera că, în acest fel, va aduna 620 d emilioane de lei.

De la 1 iunie, ar urma să crească și acciza la țigări cu 1 la sută, o măsură care ar aduce, estimativ, un plus de 90 de milioane de lei până la sfârșitul anului.

Guvernul are în vedere și o eventuală plafonare a indemnizației de crețtere a copiilor, undeva la un maximum cuprins între 5 și 10 mii de lei pe lună.

Anul trecut, parlamentarii PSD şi PNL au decis tocmai eliminarea plafonului indemnizaţiei de creștere a copiilor. Atunci, guvernul Cioloș atrăgea atenția că nu sunt bani pentru o astfel de măsură.

Actualul guvern are în vedere și alte modalități de a spori încasările la buget. Printre acestea, reducerea cheltuielilor instituțiilor publice, revizuirea subvențiilor acordate companiilor de la bugetul de stat și informatizarea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite