Guvernul Cataloniei nu renunţă la organizarea Referendumului de Independenţă

15 septembrie 2017, 15:20

Liderul executivului catalan, Carles Puigdemont, a fost primit cu aplauze şi urale de susţinătorii independenţei Cataloniei care s-au adunat în fosta arenă de tauri din oraşul Tarragona.

Împreună cu alţi lideri politici susţinători ai separării de Spania, Puigdemont a amintit faptul că guvernul Spaniei se opune referendumului din 1 octombrie, care a fost anulat deja de Curtea Constituţională.

Ultimele sondaje privind intenţia de vot din Catalonia, una dintre regiunile cele mai bogate din Spania, arată că majoritatea celor 5,5 milioane de alegători doreşte să discute relaţia acesteia cu statul spaniol, dar susţinătorii independenţei reprezintă acum mai puţin de 50 la sută din populaţie.

Îndemnul la vot lansat de liderul catalan Carles Puigdemont este susţinut acum şi de primarul Barcelonei, Ada Colau, care a spus recent că cei care doresc să voteze la acest scrutin o vor putea face, în pofida faptului că funcţionarii publici care vor fi implicaţi în organizarea lui riscă să-şi piardă slujbele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite