Guvernul alocă 36 de milioane de lei pentru zece județe afectate de furtună

21 septembrie 2017, 13:12

Primii bani vor merge la urgențele majore. Nu există în acest moment o defalcare a acestor sume, a transmis corespondentul TVR Ionuț Gheorghe de la Palatul Victoria.

În săptămânile următoare, vor fi făcute alte evaluări și în funcție de ceea ce vor transmite Comitetele pentru Situații de Urgență atunci vor fi alocați alți bani din Fondul de Intervenție, a precizat vicepremierul Sevil Shhaideh, în deschiderea ședinței de Guvern.

„Am reușit să realizăm proiectul de hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de Intervenție: peste 36 de milioane de lei pentru cele 10 județe – pentru reparații la 16 spitale, 23 de dispensare, peste 251 de unități școlare – grădinițe, școli, licee, colegii – , posturi de poliție, biserici și alte unități de interes public (…) Astăzi, ce prezentăm Guvernului spre aprobare, este prima etapă, maxima urgență, urmând ca în următoarele săptămâni, în funcție de finalizarea evaluărilor, să venim cu alte obiective de interes public”, a declarat Sevil Shhaideh, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, în debutul ședinței de Guvern.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

O furtună puternică a ucis 10 persoane pe coasta de est a Australiei