Guvernul adoptă ordonanța de urgență pentru accesul spitalelor private la programele publice de sănătate

Guvernul adoptă în ședința de marți proiectul de ordonanță de urgență prin care serviciile medicale din cadrul programelor naționale de sănătate curative care sunt suportate din Fondul unic de Asigurări Sociale se pot derula atât prin furnizori publici, cât și prin furnizori privați.

04 Februarie 2020, 17:54 (actualizat 04 Februarie 2020, 18:00) |
Ministrul Sănătății, Victor Costache, vizită într-un spital / FOTO: ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

"Vă rugăm să fiți de acord cu introducerea pe ordinea suplimentară a proiectului de ordonanță de urgență pentru modficarea și completarea legii 95/2006, precum și reforma în domeniul sănătății, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate", a anunțat secretarul de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru, în debutul ședinței de guvern.

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică ordonanța prin care spitalele și clinicile private vor putea accesa oricând fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate.

"Prin proiectul de act normativ se propune ca serviciile medicale din cadrul programelor naționale de sănătate curative, care se suportă din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate să se deruleze în mod unitar atât prin furnizori publici, cât și prin furnizori privați, în mod similar cu reglementarea privind furnizorii privaţi de medicamente şi dispozitive medicale. Astfel, se asigură accesul imediat al pacienților la tratament in cadrul programelor naționale de sănătate curative și, funcție de opțiunea acestora, prin furnizorii care sunt autorizați și evaluați și care au încheiat contracte de furnizare de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate", se arată în expunerea de motive a proiectului de ordonanță care modifică Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Până acum, furnizorii privați de servicii medicale puteau implementa programe de sănătate ale statului doar atunci când era depășită capacitatea furnizorilor publici de a le implementa.

Sursa: Mediafax

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 20°C
IASI 16°C 18°C
CLUJ 17°C 18°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI