Guvernul adoptă ordonanța privind introducerea contribuției personale pentru serviciile medicale private. Dăncilă: Pacienții vor plăti numai diferența dintre tariful furnizorului și tariful decontat de CNAS

Guvernul  adoptă, în şedinţa de miercuri, un proiect de act normativ care prevede că asiguraţii care optează pentru servicii medicale în mediul privat să poată plăti o contribuţie personală pentru a acoperi doar diferenţa dintre tarifele acordate de furnizorii privaţi şi tarifele suportate din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate decontate de casele de asigurări de sănătate.

24 Aprilie 2019, 09:02 (actualizat 24 Aprilie 2019, 16:00) |
Guvernul adoptă coplata
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Adoptăm în ședința de astăzi un proiect prin care asigurăm drepturile pacienților care aleg servicii diferite de clinici private. Prin completarea legislației, reglementăm faptul că persoanele asigurate care apelează la servicii medicale oferite de clinici private vor plăti numai diferența dintre tariful practicat de acel furnizor și tariful decontat de CNAS. De asemenea, ne asigurăm că pacienții vor fi informați corect, în prealabil, cu privire la costurile serviciilor medicale fiind evidențiate separat sumele plătite de către bugetul de stat și cele plătite din sume proprii. Persoana asigurată va cunoaște din timp costurile unei intervenții sau ale unui tratament. În cazul în care nu are posibilitatea contribuției personale, se poate adresa unui alt furnizor care nu percepe contribuție personală sau aplică un cost mai mic pentru același tip de servicii, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Astfel, pacienții se vor putea trata la privat, iar o parte din costul tratamentului ar urma să fie suportat de Casa de Asigurări de Sănătate.

Proiectul de act normativ a mai fost pus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern acum două săptămâni, însă a fost atunci retras.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 10°C
IASI 1°C 7°C
CLUJ 0°C 1°C
CONSTANTA 2°C 7°C
CRAIOVA 4°C 8°C
BRASOV -1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI