Guvernul abrogă două dintre prevederile Ordonanței pe justiție

25 februarie 2019, 18:56

Guvernul a dat înapoi și a abrogat două dintre prevederile controversate ale Ordonanței pe justiție. Executivul a renunțat la posibilitatea judecătorilor de a fi șefi la parchete. Guvernul a revenit și la varianta ca avizul pentru numirea procurorilor șefi să fie dat de secția pentru procurori a CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis azi, cu majoritate de voturi, să ceară Guvernului abrogarea parțială a ordonanței pe justiție.

Între timp, protestele din Justiție iau amploare. Procurorii DIICOT au decis să suspende activitatea începând din 26 februarie  până pe 8 martie, între orele 8.00-12.00.  Iar procurorii de la Parchetul general au decis să facă grevă japoneză și să poarte o banderolă albă. Și în țară, la Iași, Constanța sau Cluj este grevă.

Curtea de apel Brașov a inițiat și procedura de revocare a șefei CSM, Lia Savonea. Judecătoarea a fost singura care a mers la discuții cu Guvernul, alături de câteva organizații ale magistraților. Cele mai multe asociații profesionale au refuzat însă să meargă la Guvern și au cerut abrogarea ordonanței și demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite