Guvernul a stabilit regulile pentru concursurile de ocupare a funcţiilor vacante aferente implementării PNRR

Guvernul a adoptat joi, prin ordonanţă de urgenţă, unele măsuri pentru ocuparea posturilor aferente funcţiilor publice vacante şi temporar vacante care au atribuţii în implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR).

09 Iunie 2022, 18:54 (actualizat 09 Iunie 2022, 18:56) Știrile TVR |
Guvernul a stabilit regulile pentru concursurile de ocupare a funcţiilor vacante ferente implementării PNRR

Potrivit unui comunicat al Executivului, actul normativ se referă la ocuparea şi modul de organizare şi desfăşurare a concursurilor pentru funcţiile publice vacante şi temporar vacante din cadrul autorităţilor, instituţiilor publice şi organismelor cu atribuţii în gestionarea şi controlul fondurilor acordate în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, precum şi în cadrul structurilor beneficiare cu atribuţii în implementarea angajamentelor asumate conform acestui mecanism.

Aceste posturi pot fi ocupate pe durata de implementare a PNRR, respectiv până la data de 31 decembrie 2026.

"Măsura a fost luată (prin derogare de la prevederile art. 618 din OUG 57.2019 privind Codul administrativ), având în vedere că perioada de implementare a PNRR este relativ scurtă, iar pentru aceasta sunt necesare resurse umane specializate, astfel încât PNRR să poată fi implementat în termenele asumate. 31 august 2026 este data până la care a fost asumată îndeplinirea a 507 jaloane şi ţinte asociate investiţiilor cheie şi reformelor majore aferente celor şase piloni principali", se arată în comunicat.

Sursa: Agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI