Guvernul a stabilit că primul tur al alegerilor pentru președintele României va avea loc pe 10 noiembrie

9 iulie 2019, 13:47

Românii sunt chemați pe 10 noiembrie la primul tur al alegerilor prezidențiale. Cel mai probabil, va exista și un al doilea tur, pe 24 noiembrie.

La prezidențialele din acest an, alegătorii din străinătate vor putea vota prin corespondență.

Cei care doresc să se prezinte la secție vor putea să o facă pe parcursul a 3 zile!

Autoritatea Electorală Permanentă pune la dispoziția alegătorilor o platformă online de pre-înregistrare, pentru a ști câți români vor vota în străinătate: votstrainatate.ro.

Partidele politice își pregătesc deja candidații.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că va intra în cursa pentru Cotroceni, indiferent de ce vor dori partenerii de coaliție de la PSD.

Președintele Klaus Iohannis va candida sprijinit de PNL și a discutat pe această temă cu liderii liberali, în cursul zilei.

USR oscilează încă între Dan Barna și Dacian Cioloș.

Social democrații fac sondaje pentru a găsi cea mai bună soluție, dar favorit pare a fi ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

____________________________

ACTUALIZARE „Vom stabili prin hotărâre de Guvern data de 10 noiembrie 2019 zi a alegerilor pentru preşedintele României, potrivit responsabilităţilor Guvernului privind organizarea în condiţii cât mai bune a scrutinului electoral şi asigurarea dreptului de vot al cetăţenilor. Ulterior vom adopta întreg pachetul de reglementări privind organizarea şi desfăşurarea scrutinului pentru alegerea preşedintelui României, în conformitate cu modificările făcute în Parlament legislaţiei electorale şi anume: votarea pe mai multe zile în secţiile din străinătate, posiblitatea prelungirii votului după ora 21,00 şi implementarea votului prin corespondenţă”, a declarat prim-ministrul, în deschiderea reuniunii Executivului.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă