Guvernul a rămas oficial fără miniștrii ALDE. În lipsa interimarilor, unii politicieni vorbesc de blocarea guvernului

30 august 2019, 18:58

Posturile de ministru al Mediului, Energiei și Relația cu Parlamentul sunt vacante, după ce președintele a semnat demisiile celor trei miniștri ALDE, dar nu a  dat răspuns propunerilor premierului legate de interimari.

Într-o postare pe internet, fostul premier Victor Ponta spune că guvernul este practic blocat și nu mai poate emite niciun fel de proiect de lege sau ordonanță de urgență: „Guvern blocat într-o perioadă de criză înseamnă prăbușirea țării în haos! Trebuie venit chiar luni în Parlament pentru a cere votul pentru restructurare – dacă nu se obține trebuie imediat demisia/demiterea întregului Guvern și învestirea unuia nou!”

Pe de altă parte, fostul șef al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, spune că guvernul poate funcționa și în absența unor miniștri.

Premierul urmează să stabilească împreună cu liderii PSD când și în ce formula va merge în parlament pentru restructurarea guvernului.

Potrivit Constituției, guvernul rămâne în funcție dacă restructurarea este respinsă de parlament. Pleacă doar prin demisia premierului sau dacă este adoptată o moțiune de cenzură împotriva sa. Premierul Dăncilă a spus în mai multe rânduri că nu se pune problema să demisioneze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite