Guvernul a lansat o nouă platformă online cu informații despre COVID-19, cemafac.ro

cemafac.ro
cemafac.ro
23 martie 2020, 21:32

cemafac.ro este un ghid simplu și practic bazat pe scenarii posibile prin care populația României poate trece. Această platformă ghidează cetățenii pentru diferitele situații și îi aduce mai aproape de măsurile recomandate de autorități pentru o mai bună protejare în această perioadă.

O funcție importantă a soluției cemafac.ro este chestionarul de evaluare simptome dezvoltat în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență , pentru a identifica gradul de risc propriu în ideea de a vedea ce pași se pot urma, în funcție de starea de sănătate  a fiecăruia și de acțiunile întreprinse în ultima perioadă.

Alte secțiuni din website-ul cemafac.ro tratează subiecte precum transmitere și simptome, cum ne protejăm, adaptare și rezistență cât și informații folositoare pentru cei care oferă ajutor sau sprijină echipele de intervenție.

cemafac.ro este un proiect realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic.

În 17 martie, Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, și organizația neguvernamentală Code for Romania au lansat platforma online COVID-19 Știri Oficiale (stirioficiale.ro), care centralizează doar informații din surse sigure, precum comunicatele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României, hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și înregistrările conferințelor de presă susținute de oficialii cu responsabilități în domeniul managementului situațiilor de urgență.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite