Guvernul a aprobat numărul de locuri pentru pensionari la tratament balnear gratuit

Mii de pensionari din mai multe judeţe au depus deja cereri pentru bilete de tratament balnear decontate prin casa de pensii. Numărul maxim de locuri pentru acest an a fost aprobat în şedinţa guvernului de astăzi.

02 Martie 2017, 13:19 (actualizat 02 Martie 2017, 19:23) |
Subvenţiile, plătite până în vară
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Un număr de 56.394 de bilete de tratament balnear vor fi acordate în 2017 prin unităţile Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), informează un comunicat de presă al Executivului.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată printr-o hotărâre de guvern care a stabilit, de asemenea, şi că se vor contracta locuri la tratament balnear şi cu alţi operatori economici interesaţi. Totodată, actul normativ reglementează modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

'Biletele de tratament pentru pensionari şi asiguraţii sistemului public de pensii sunt finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat. Locurile vor fi repartizate pe maximum 18 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile. Preţul biletului de tratament balnear include tariful pentru cazare, masă şi 12 zile de tratament', precizează Guvernul.

 

VIDEO
Tratament balnear pentru pensionari
În şedinţa de guvern se va stabili şi modul în care sunt alocate biletele de tratament pentru anul acesta, a transmis Ionuţ Gheorghe. Sunt peste 56.000 de bilete disponibile în acest an, cu 3.200 mai puţine decât cele alocate anul trecut. Guvernul a alocat 319 milioane de lei pentru biletele din acest an.

Cine vrea să beneficieze de bilete trebuie să depună o cerere la Casa de Pensii, alături de talonul de pensie, cartea de identitate şi biletul de trimitere de la medicul de familie.

Costurile tratamentului diferă în funcţie de condiţiile oferite de centrul respectiv.

La şedinţa de guvern de astăzi se va mai discuta despre colaborarea între Guvernul României și Guvernul Serbiei pentru un nou drum rutier de mare viteză între Timişoara şi Pancevo, participarea României ca membru asociat la Proiectul BEPS-Erodarea bazei de impozitare şi transferul profiturilor-iniţiat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică - OCDE, consolidarea Muzeului Naţional George Enescu "Palatul Cantacuzino" din Bucureşti și modernizarea remorcherelor martime Hercules și Perseus.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 3°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 1°C 4°C
CONSTANTA 2°C 6°C
CRAIOVA 2°C 1°C
BRASOV 3°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI