Guvernul a aprobat actele normative destinate realizării autostrăzii Focşani-Bacău şi drumului expres Arad-Oradea

Lucrări autostradă
Lucrări autostradă
16 noiembrie 2023, 14:58

Dispoziţiile actului normativ stabilesc inclusiv lista imobilelor care vor fi expropriate, aflate pe raza localităţilor Boloteşti, Garoafa, Moviliţa, Mărăşeşti, Panciu, Ţifeşti, Vânători, Pufeşti, din judeţul Vrancea şi Orbeni, Parava, Sascut, Valea Seaca, Adjud, Păuneşti, Rugineşti, Cleja, Faraoani, Nicolae Bălcescu şi Răcăciuni, din judeţul Bacău.

Totodată, au fost stabilite şi sumele individuale aferente despăgubirilor, cuantumul total al acestora fiind în valoare de peste 12 milioane lei, pentru 1.227 de imobile, cu o suprafaţă totală de 4.102.679 mp.

„Suma se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2023, nr. 368/2022, la capitolul 84.01″ Transporturi”, subcapitolul 03 Transport rutier, titlul 61 „Proiecte cu finanţare din sumele aferente componentei de împrumut a PNRR”, articolul 61.06 „Transferuri din bugetul de stat către întreprinderi publice şi institute naţionale de cercetare-dezvoltare pentru susţinerea proiectelor aferente PNRR „.

Executivul a aprobat în cadrul aceleiaşi şedinţe şi hotărârea promovată de Ministerul Transporturilor cu privire la reaprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Drum expres Arad – Oradea”, judeţele Arad şi Bihor”.

Au fost aprobaţi astfel următorii indicatori tehnico-economici: lungime traseu- 120,470 km, lăţime platformă- 21,50 m.

Finanţarea obiectivului de investiţii în valoare de peste 11 miliarde lei (inclusiv TVA) se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport (P.T.) 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite