Guvernul a alocat bani pentru lucrările de consolidare a planşeului de acoperire a Dâmboviţei din Piaţa Unirii. Ciucă: Nu ne putem permite să tergiversăm

Pasajul Unirii
Pasajul Unirii
26 aprilie 2023, 14:29

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că Programul Naţional Anghel Saligny va fi suplimentat cu suma de 750 milioane lei pentru lucrările de consolidare şi reabilitare a planşeului de acoperire a râului Dâmboviţa în Piaţa Unirii din Bucureşti, menţionând că este nevoie de o asumare guvernamentală şi nu poate fi tergiversată o decizie în acest caz.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a precizat că, în funcţie de derularea procedurii de achiziţie, execuţia lucrării va putea să înceapă anul acesta sau anul viitor.

„În agenda de astăzi o să avem un punct foarte important, şi anume aprobarea unei ordonanţe de urgenţă prin care finanţăm regenerarea spaţiilor publice din zona Unirii, aici, în Bucureşti. Este vorba de lucrările de consolidare şi reabilitare a planşeului de acoperire a râului Dâmboviţa în Piaţa Unirii. Cu mai mult timp în urmă, am avut o discuţie cu domnul ministru Cseke, în care am analizat datele tehnice ale infrastructurii planşeului din Piaţa Unirii şi am considerat că este nevoie să existe o asumare guvernamentală. Nu ne putem permite să tergiversăm o decizie şi la un moment dat să regretăm că nu am făcut ceea ce trebuie. Ca atare, prin Programul Naţional ‘Anghel Saligny’, pe care îl vom suplimenta cu suma de 750 de milioane de lei, trecem la asigurarea implementării acestui proiect”, a anunţat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă