Guvernul a adoptat Planul naţional de acţiune pentru implementarea Strategiei naţionale pentru dezvoltare durabilă

Sedinta de Guvern
Sedinta de Guvern
9 iunie 2022, 10:56

Conform unui comunicat de presă al Guvernului, prin acest act legislativ este aprobat Planul naţional de acţiune, document cheie care ghidează implementarea SNDDR 2030 în acord cu obiectivele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă şi documentele strategice ale UE, în toate politicile sectoriale, pentru dezvoltarea durabilă pe plan naţional în perioada 2022-2030.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Guvernului României este autoritatea publică responsabilă de coordonarea, la nivel naţional, a activităţilor care facilitează implementarea SNDDR 2030. Departamentul este condus de consilierul de stat Laszlo Borbely.

Dezvoltarea durabilă, un domeniu complex

Atunci când am demarat revizuirea Strategiei naţionale pentru dezvoltare durabilă, am avut ambiţia să nu devină încă o strategie bine scrisă care nu va fi pusă în practică. De aceea am venit cu o viziune coerentă şi multă determinare. Acum reuşim să lansăm Planul de acţiune, care vine în completarea cadrului instituţional pe care l-am creat.

Vorbim despre dezvoltare durabilă, un domeniu complex unde nevoia de coordonare la toate nivelurile este imperativă. Rolul instrumentelor instituţionale pe care am reuşit să le creăm va ieşi în evidenţă mai ales acum.

Prin comitetul interdepartamental pentru dezvoltare durabilă, consiliul consultativ şi nucleele pentru dezvoltare durabilă din instituţiile publice sunt convins că putem pune în practică ce ne-am propus. Funcţia de coordonare pe care o îndeplinim nu este uşoară, dar am reuşit să organizăm lucrurile foarte bine şi să formăm o adevărată reţea cu reprezentanţi din toate structurile sociale.

Le mulţumesc pe această cale tuturor care s-au implicat în acest proces şi îi invit să fie în continuare alături de noi pentru că avem nevoie de acţiune şi perseverenţă. 2030 începe acum„, a declarat Laszlo Borbely.

Direcțiile prioritare

Planul de acţiune conţine patru direcţii prioritare:

1. Consolidarea şi Extinderea Cadrului de Guvernanţă pentru Dezvoltare;
2. Susţinerea Implementării SNDDR 2030 prin Programe de Educaţie şi Formare pentru Dezvoltare Durabilă;
3. Promovarea Principiilor şi Valorilor Conceptului de Dezvoltare Durabilă;
4. Monitorizarea şi Evaluarea Implementării SNDDR 2030

Realizarea Planului de acţiune pentru implementarea SNDDR 2030 este finanţată din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Planul de acţiune este disponibil la acest link: https://dezvoltaredurabila.gov.ro/planul-national-de-actiune-final .

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite