VIDEO TELEJURNAL

Guvernul a adoptat modificarea Legii educației fizice și sportului. Autoritățile locale vor putea să finanțeze activitățile sportive

Prim - ministrul, Sorin Grindeanu a anunțat, joi, că la inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului a venit cu un proiect de OUG privind modificarea legii și completarea legii Educației Fizice și Sportului. Prin acest proiect autoritățile locale vor putea să finanțeze în mod clar, transparent activitățile sportive.

18 Mai 2017, 15:50 (actualizat 18 Mai 2017, 18:01) |
Sedință de Guvern
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sportivii își vor putea desfășura activitatea în baza unui contract de activitate sportivă, în care va fi stipulată valoarea drepturilor bănești aferente activității sportive prestate de către sportivul de performanță sau de către alte persoane juridice sau fizice implicate în activitatea sportivă, respectiv modalitățile și termenele de plată.

Modelul-cadru al contractului de activitate sportivă va fi stabilit prin Ordin comun al ministrului Tineretului și Sportului și ministrului Muncii și Justiției Sociale, cu posibilitatea completării cu clauze specifice negociate de către structura sportivă cu sportivul, conform normelor stabilite prin autoritățile publice locale. Veniturile realizate din Contractul de activitate sportivă se încadrează în categoria veniturilor din activități independente prevăzute de Codul Fiscal, se rată în comunicat.

Potrivit prevederilor actuale ale legii educației fizice și sportului, structurile sportive de drept public, organizate ca servicii în cadrul administrației publice locale, nu pot încheia raporturi juridice specifice activității sportive cu sportivii de performanță și există riscul blocării activității sportive de performanță, prin înghețarea anului competițional 2017-2018, din imposibilitatea de finanțare a activității sportive de către administrația publică locală.

În sfârșit  Ministerul Tineretului și Sportului a venit cu un proiect de OUG privind modificarea legii și completarea legii Educației Fizice și Sportului 69/2000, astfel încât să se reglementeze acest cadru, să fie mai clar si să fie ajutorul activităților din România. Am ținut foarte mult să avem acest punct pe ordinea de zi. Vom vorbi despre anul competițional 2017-20018, prin reglementerile acestea se dă posibilitatea autorităților locale să finanțeze în mod clar, transparent activitățile sportive, a declarat Sorin Grindeanu la începutul ședinței de guvern.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 7°C
IASI 5°C 1°C
CLUJ 3°C -1°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 7°C 5°C
BRASOV 3°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI