Guvernele din toată lumea iau măsuri fără precedent în lupta cu noul coronavirus

Peste 200 de mii de îmbolnăviri și 8419 decese. Acesta este bilanțul, la nivel mondial, al pandemiei provocate de coronavirus. În Italia, focarul european, țara cel mai greu lovită de coronavirus, sunt în total peste 35 de mii de infectați, iar numărul deceselor a depășit 2900. Guvernele din toată lumea iau măsuri fără precedent în lupta cu virusul. Ungaria a anunțat că toți cei care au împrumuturi la bancă - persoane fizice sau juridice - vor fi scutiți de plata ratelor până la sfârșitul anului.

18 Martie 2020, 20:04 (actualizat 18 Martie 2020, 20:17) |

Oficialii din Lombardia spun că sunt semne că răspândirea virusului se încetinește.

Profesor Antonio Pesenti, coordonator celulă de criză Lombardia: Pandemia creşte, dar sunt, poate, şi nişte indicii pozitive. Numărul infectaţilor nu mai creşte exponenţial, ci liniar.

Parisul e pustiu, iar puținii trecători sunt legitimați de patrule.

Singura țară europeană care nu avea niciun caz, Muntenegru, a înregistrat primele două îmbolnăviri. Sunt persoane venite din zonele afectate ale Europei, dar nu s-a precizat de unde.

În Germania sunt aproape 9 mii de cazuri de îmbolnăvire, dar numărul crește exponențial.

Lothar Wieler, director Institutul Robert Koch: Dacă în următoarele săptămâni nu reuşim să reducem contactul dintre oameni, e posibil ca în 2-3 luni să avem 10 milioane de persoane infectate în Germania.

În Spania, sunt 11 mii de îmbolnăviri și 533 de morți. Armata e implicată inclusiv în dezinfectarea celor mai expuse zone din marile orașe.

ORF, postul public de televiziune din Austria, a luat măsuri excepționale pentru protecția salariaților. Li se măsoară temperatura tuturor celor care intră și, cu excepția știrilor, ceilalți jurnaliști lucrează de acasă.

Belgia e în blocaj total. Oamenii nu au voie să iasă din casă, iar dacă ies să alerge sau să cumpere strictul necesar nu au voie să meargă mai mult de doi pe stradă. Grupurile mai mari sunt permise doar dacă e vorba de membrii aceleiași familii.

In Serbia sunt interdicții de circulație pe timpul nopții, iar oamenii în vârstă de peste 65 de ani nu au voie să iasă din casă. Armata a preluat spitalele, punctele de frontieră și centrele pentru refugiați.

În capitala Ucrainei, Kiev, nu mai circulă metroul. Azi-noapte a fost ultima cursă. Au intrat în vigoare restricțiile de deplasare. S-au închis magazinele mari, iar la slujbele bisericești nu mai au voie să asiste decât maximum 10 persoane.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C -1°C
IASI -7°C -4°C
CLUJ -7°C -4°C
CONSTANTA 0°C -1°C
CRAIOVA -1°C 1°C
BRASOV -6°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI