Guvernatorul instalat de Rusia anunţă doborârea unei drone deasupra oraşului Sevastopol în Crimeea

Razboi rachetă dronă
Razboi rachetă dronă
7 ianuarie 2023, 10:25

Guvernatorul instalat de Rusia al oraşului Sevastopol din Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014, a anunţat sâmbătă că apărarea antiaeriană a doborât o dronă în ceea ce el a sugerat că a fost cea mai recentă tentativă de atac ucrainean asupra portului unde se află baza Flotei Rusiei la Marea Neagră, informează Reuters şi DPA, citând agenţia de presă rusă de stat TASS.

Mihail Razvojaev
, guvernatorul oraşului susţinut de ruşi, a făcut această acuzaţie pe serviciul de mesagerie Telegram, susţinând că incidentul a avut loc la primele ore ale zilei de 7 ianuarie, care este Crăciunul ortodox pe stil vechi.

Vehiculul aerian fără pilot a fost doborât deasupra unui dig de lângă Sevastopol.

Portul a fost ţinta mai multor atacuri cu drone ucrainene, cel mai recent la 4 ianuarie când două drone au fost doborâte.

Nu a existat niciun comentariu imediat cu privire la această acuzaţie din partea Ucrainei, care nu a confirmat în trecut presupuse incidente similare.

Preşedintele rus Vladimir Putin a propus un armistiţiu care să coincidă cu Crăciunul ortodox pe stil vechi, ofertă respinsă de Kiev ca cinică pentru ca forţele ruse să câştige timp pentru a se odihni şi regrupa, aminteşte Reuters.

În ciuda încetării focului anunţate unilateral de preşedintele rus Vladimir Putin pentru sărbătoarea Crăciunului orotodox pe stil vechi începută vineri, luptele au izbucnit din nou în Ucraina.

Încetarea focului de 36 de ore, care trebuia să înceapă la prânz, ora Moscovei (9.00 GMT) vineri, ar fi fost prima încetare a focului de-a lungul întregii linii a frontului de când Rusia a început războiul la 24 februarie anul trecut.

În mod tradiţional, bisericile ortodoxe din Ucraina nu sărbătoresc Crăciunul până la 7 ianuarie, notează DPA.

Razvojaev s-a plâns de asemenea că nici măcar „Sfântul Crăciun” nu poate împiedică „fiinţe inumane” să-i atace „oraşul erou”.

Ucraina a respins încetarea focului de Crăciunul ortodox pe stil vechi ca fiind o tactică de diversiune ipocrită a invadatorilor ruşi. Vineri, în ciuda încetării focului, Ucraina în ansamblu a fost în alertă aeriană pentru aproximativ două ore.

Printre altele, Putin a participat la slujba de Crăciunul ortodox pe stil vechi la Catedrala Blagoveşcenski (Bunavestire) din Kremlin, potrivit TASS.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite