Guvernatorul din Lugansk: Armata rusă a decis să distrugă complet Severodoneţk. Suntem precum Mariupol

Severodonețk
Severodonețk
25 mai 2022, 08:48

„Situaţia este foarte dificilă şi, din păcate, nu face decât să se agraveze. Se înrăutăţeşte din zi în zi, din oră în oră”, a spus el într-o înregistrare video postată pe canalul său Telegram.

„Bombardamentele sunt din ce în ce mai intense” şi „armata rusă a decis să distrugă complet Severodoneţk”, un oraş strategic la nord-vest de Lugansk, a adăugat guvernatorul.

Severodoneţk „este pe cale de a fi şters de pe faţa Pământului”, a comentat el, calificând situaţia „aproape critică”.

Vineri, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a afirmat că cucerirea regiunii Lugansk a fost „aproape încheiată”.

Ruşii au înconjurat acolo Severodoneţk şi Lisiceansk, două localităţi despărţite de un râu şi care constituie ultimul bastion al rezistenţei ucrainene.

„Suntem ca Mariupol”, un port din sud-estul Ucrainei devastat de săptămâni de bombardamente ruse şi de lupte intense cu armata ucraineană, a comparat marţi guvernatorul regional Serhii Gaidai.

Potrivit acestuia, regiunea Lugansk „face toate eforturile pentru ca (ruşii) să nu poată progresa” din estul ţării, în special spre oraşul simbol Sloviansk, cucerit de Kiev de la separatiştii pro-ruşi în 2014.

„De astăzi, putem spune că (ruşii) încearcă să realizeze un atac la scară largă”, a subliniat Serhii Gaidai. Înainte de a adăuga: „Şi în regiunea Doneţk, situaţia a devenit mult mai complicată” pentru armata ucraineană.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite