Gust de libertate. Protest în Piața Victoriei din Capitală, pentru a marca o lună de la violențele din 10 august. Pianistul Davide Martello, reprezentație în fața Guvernului

8 septembrie 2018, 19:10

Protest inedit în Piața Victoriei din București, pentru a marca o lună de la violențele din 10 august.

În jurul orei 19.00, erau aproximativ 200 de oameni în Piața Victoriei, care îl ascultau pe celebrul pianist Davide Martello, cel care a cântat în multe zone de conflict din lume, între care Piața Taksim din Istanbul, Euromaidanul din Kiev, Afganistan sau Bataclan.

Cu tricolorul românesc pe umeri, după ce și-a adus pianul în Piață tras de o bicicletă, dinspre Piața Romană, Davide Martello a cântat continuu, timp de trei ore. S-a oprit doar câteva clipe, pentru a le mulțumi celor care au venit la protest.

Davide Martello: Mă bucur tare mult să fiu aici. Este vorba despre libertate. Îmi pare rău, sunt extrem de emoţionat acum. Sper ca prin muzica mea să dau o mână de ajutor.

Numărul participanților a continuat să crească.

Oamenii vor să le arate politicienilor că sunt în continuare uniți și că vor iesi în stradă ori de câte ori se va discuta despre vreo ordonanță sau lege prin care se vrea schimbarea legilor justiției.

Evenimentul a fost organizat pe Facebook, sub denumirea ‘Gust de libertate’.

Davide Martello a decis să vină la București după ce a aflat despre violențele de la mitingul diasporei de acum aproape o lună. Peste 400 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma intervenției jandarmilor la protestul din Piaţa Victoriei, din 10 august, la care au participat zeci de mii de oameni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite