Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.

Gulerul de la bere controlat magnetic

Spuma este principalul vinovat pentru pierderea unei cantități importante de bere atunci când o turnați în pahar chiar dacă nu ați agitat-o.

30 Ianuarie 2015, 15:17 |
Gulerul de la bere controlat magnetic

Deranjați de o astfel de situație, cercetătorii de la Universitatea Catolică din Louvain, Belgia au identificat proteina responsabilă de producerea spumei, denumită hidrofobina, deoarece ea atrage moleculele dioxidului de carbon al cărui conținut ridicat dă o spumă instabilă.

Aceeași echipă de cercetători a descoperit și tehnica pentru a o neutraliza, scrie Medisite. Oamenii de știință au turnat o anumită cantitate de bere într-un recipient înconjurat de magneți. Trecând prin sticlă, respectiva proteină a împiedicat țâșnirea spumei berii, grație magneților.

De obicei, braseriile adaugă o cantitate mare de hamei pentru a preveni acest lucru, dar problema este că planta accentuează într-un mod neplăcut gustul amar al berii. În plus, efectul antispuma al câmpului magnetic este cu mult superior față de cel al hameiului. Descoperirea a fost deja  publicată în "Journal of Foof Engineering" și ar putea aduce berarilor economii importante.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ŞTIAŢI CĂ ...
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 29°C
IASI 25°C 27°C
CLUJ 24°C 26°C
CONSTANTA 26°C 27°C
CRAIOVA 29°C 28°C
BRASOV 23°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 23 Iulie 2019, 13:00
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 23-07-2019
Deschidere: 9049.5
Maxim: 9062.72
Mimim: 9029.13
Variatie: 0.14%
DIGI
29.60
0%
BRD
13.40
0%
EL
11.20
0.44%
TLV
2.53
0%
SNN
11.20
0%
SNG
32.60
1.09%
SIF2
1.37
0.36%
TGN
361.50
0.14%
FP
1.08
0%
SIF3
0.28
1.41%
ARHIVĂ ȘTIRI