Grupurile energetice de la Termocentrala Mintia, trecute în procedura de închidere și punere în siguranță. Lider de sindicat: "Practic, se pregăteşte demolarea termocentralei"

Grupurile energetice de la Termocentrala Mintia, ce aparţine de Complexul Energetic Hunedoara, au fost trecute în procedura de închidere şi punere în siguranţă, fără ca acest lucru să scadă valoarea de lichidare a producătorului de energie, aflat în insolvenţă, a anunţat administratorul special, Cristian Roşu.

04 Ianuarie 2022, 16:27 (actualizat 04 Ianuarie 2022, 16:39) Știrile TVR |
Termocentrala Mintia, Complexul Energetic Hunedoara / FOTO: Autor: SORIN BLADA / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES/FOTO, foto.agerpres.ro

Administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara va demara procedura de licitaţie pentru vânzarea termocentralei. Discuţii pe această temă sunt prevăzute să aibă loc la Ministerul Energiei, în perioada 10-14 ianuarie.

"Trecerea termocentralei de la Mintia în procedura de închidere şi punere în siguranţă nu-i scade valoarea de lichidare, evaluată la peste 61 milioane euro. Până la momentul vânzării, termocentrala Mintia rămâne în pază. Rămâne ca administratorul judiciar să demareze procedura de licitaţie pentru cele 11 firme care şi-au exprimat intenţia să cumpere termocentrala", a declarat, pentru Agerpres, administratorul special al CEH, Cristian Roşu.

Pe de altă parte, conducerea Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, de la Termocentrala Mintia, susţine că organizaţia nu a fost informată despre intenţiile administraţiei CEH.

"Practic, se pregăteşte demolarea termocentralei. Au avut câţiva foşti angajaţi care au ajutat la golirea rezervoarelor turbinelor. Aceste agregate, cele mai mari şi mai importante dintr-o termocentrală, nu se mai pot roti, lucru care duce, inevitabil, la avarierea lor iremediabilă", a spus liderul sindical Cristian Iştoc.

Termocentrala Mintia a fost oprită în luna martie 2021, din cauză că nu mai avea suficient cărbune din Valea Jiului.

Pentru prevenirea furturilor din cadrul termocentralei, conducerea CEH a instituit un serviciu de pază permanentă, astfel încât să prevină dispariţia unor piese sau a altor componente care ar putea compromite ulterior funcţionarea instalaţiilor.

Cei aproape 700 de angajaţi ai termocentralei de la Mintia au fost disponibilizaţi în a doua jumătate a lunii iulie a anului trecut, în cadrul procesului de reorganizare a societăţii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 17°C
IASI 17°C 20°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 9°C 14°C
CRAIOVA 13°C 14°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI