Grupul Wagner controlează 80% din Bahmut. Rusia a schimbat sistemul de recrutare care se face electronic. Kievul a denunțat la ONU o crimă a militarilor ruși

12 aprilie 2023, 18:53

Un filmuleț apărut pe internet a declanșat oroare și mânie la Kiev. Imaginile ar arăta un militar rus în uniformă care decapitează un prizonier ucrainean în stilul teroriștilor din gruparea Statul Islamic. Înregistrarea video ar fi fost făcută chiar de militari.

Agenția de presă Reuters a precizat, însă, că nu a putut verifica veridicitatea și proveniența filmului. Kievul a anunțat că vinovații vor fi pedepsiți și a precizat că este incorect ca Rusia, care comite astfel de crime, să prezideze Consiliul de Securitate. Ministerul de Externe a cerut ca imaginile să nu mai fie difuzate pe rețelele de socializare.

”Este ceva ce nimeni din această lume nu trebuie să ignore: cât de uşor ucid aceste bestii. Aceste imagini … uciderea unui prizonier ucrainean. Lumea ar trebui să vadă. Este imaginea Rusiei. Ce fel de creaturi sunt”, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

La Bahmut au loc lupte intense: potrivit Ministerului rus al Apărării, forțele ruse au respins o acțiune a ucrainenilor, iar mercenarii din grupul Wagner au înaintat.

Potrivit liderului organizației, Evgheni Prigojin, luptătorii săi ar controla 80% din oraș. Rusia a schimbat sistemul de recrutare care acum se face electronic. Măsura a fost necesară din cauza neregulilor de la centrele de recrutare constatate anul trecut când au fost înrolați 300.000 de bărbați pentru a completa pierderile uriașe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite