Grupul tactic NATO se stabilește la Cincu. Sute de militari străini, dislocați în Brașov cu tot cu armamentul de luptă

22 mai 2022, 23:34

Grupul de luptă al NATO, localizat la Cincu, rămâne în țara noastră în următorii patru sau chiar cinci ani. Tancurile și vehiculele blindate sunt mutate la Cincu din baza de la Mihail Kogălniceanu, iar Franța a trimis la Capu Midia un sistem ce poate intercepta avioane, rachete și drone și are conectat un lansator de rachete.

Colonelul Minguent aflat acum la comanda grupului de luptă al NATO în România a avut în ultimii 20 de ani misiuni în Afganistan, Liban și Mali, iar timp de trei ani a fost aghiotanul președintelui Emmanuel Macron. În ultimele luni militarii forțelor aliate au făcut multe antrenamente comune. Zilele trecute, spre exemplu, soldații francezi și belgieni s-au antrenat cu vânătorii de munte la Cheile Dâmbovicioarei.

Grupul de luptă al NATO în România e format din 500 de soldați francezi și 270 de belgieni. În total vor fi o mie de militari. În vară se vor alătura grupului de luptă al NATO de la Cincu și militarii din Olanda, iar Muntenegru și Turcia au anunțat că vor să trimită și ele soldați.

După invazia Rusiei în Ucraina, NATO a hotărât să întărească flancul estic, astfel că în România, Bulgaria, Slovacia și Ungaria au fost trimise grupuri de luptă, formate din soldați ai trupelor aliate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite