Grupul Renault, în plin scandal după arestarea lui Carlos Ghosn. Statul francez promite să asigure stabilitatea companiei

21 noiembrie 2018, 13:05

Vestea reţinerii lui Carlos Ghosn continuă să surprindă nu numai consiliile de administraţie din Franţa şi din Japonia ci şi pe angajaţii acestui lider mondial din industria de automobile. Muncitorii de la Renault şi Nissan sunt îngrijoraţi şi spun că se tem pentru stabilitatea locurilor lor de muncă.

Între timp, în Franţa, Carlos Ghosn rămâne la conducerea Renault iar Thierry Bolloré va asigura interimatul. Rămâne ca cei de la Nissan să decidă ce se va întâmpla cu funcţia deţinută de Ghosn în cadrul acestui grup.

Statul francez, care deţine acţiuni la Renault, este interesat de stabilitatea grupului. Autorităţile franceze au controlat situaţia impozitelor lui Carlos Ghosn în Hexagon.

Problemele cu Carlos Ghosn au pornit de la o anchetă declanşată de Nissan care a ajuns apoi la justiţia niponă. Aceasta a scos la iveală suspiciunea că Carlos Ghosn ar fi ascuns o parte dintre veniturile sale autorităţilor fiscale şi că ar fi folosit bunuri ale grupului în interes personal, fără aprobare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Salonul auto de la Geneva. Renault a prezentat mult așteptatul model electric R5

Dacia a devansat Renault pe piaţa europeană în luna ianuarie

Max Verstappen. Sursa foto: Profimedia Images

Podiumul salariilor din Formula 1. Max Verstappen şi Lewis Hamilton domină clasamentul