Grupul paramilitar rus Wagner şi-a deschis primul sediu oficial la Sankt Petersburg

Sankt Petersburg vedere aeriana
Sankt Petersburg vedere aeriana
4 noiembrie 2022, 22:12

Evgheni Prigojin, care a confirmat recent că a fondat grupul foarte secret şi a trimis contingente în ţări din America latină, din Africa şi în Ucraina, a anunţat deschiderea acestui birou cu prilejul Zilei unităţii naţionale, într-un comunicat publicat pe site-ul societăţii sale Concord.

Imobilul cu mai multe etaje şi cu o faţadă de sticlă are deasupra un panou alb de mari dimensiuni pe care scrie „Wagner”. Sediul Wagner şi-a deschis vineri porţile.

Indivizi în ţinute de camuflaj puteau fi văzuţi pe culoarele clădirii, privind o expoziţie de drone.

„Misiunea Centrului PMC Wagner este de a furniza un mediu confortabil pentru a genera noi idei pentru a ameliora capacitatea de apărare a Rusiei”, a declarat Prigojin în comunicatul său.

Luna trecută, Evgheni Prigojin a pus capăt mai multor ani de zvonuri recunoscând că este fondatorul grupului. Timp de ani de zile, grupul Wagner a fost suspectat că joacă un rol în concretizarea ambiţiilor Moscovei în străinătate, deşi Kremlinul a negat orice legătură.

Grupul şi liderul său au jucat un rol din ce în ce mai important în ofensiva în Ucraina lansată de Rusia în februarie, notează AFP.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite