Grupul de Comunicare Strategică: Între 2 și 20 iulie, peste 1.300 de persoane asimptomatice au fost externate după 10 zile de la depistare, 972 au fost externate la cerere

Grupul de Comunicare Strategică precizează că, în intervalul 2 - 20 iulie, în România au fost confirmate 10.393 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, 3.384 persoane au fost declarate vindecate şi 351 persoane au decedat. Totodată, au fost externate 1.396 de persoane asimptomatice după 10 zile de la depistare şi 972 persoane au fost externate la cerere, după ce au fost depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

20 Iulie 2020, 23:13 (actualizat 20 Iulie 2020, 23:15) Știrile TVR |
Coronavirus / FOTO: Pixabay

În acelaşi interval, arată GCS, au fost spitalizate în medie 4.071 persoane, atât în secţii cât şi în ATI, în data de 2 iulie a.c. fiind internate 4.252 de persoane, iar în data de 20 iulie - 4.748 de persoane.

"Din analiza seriilor de date raportate reiese faptul că aproximativ 3.680 de persoane confirmate pozitiv în acest interval de timp, în condiţiile absenţei instrumentelor legislative care să permită măsuri medicale, nu au făcut obiectul internării în spitale, nu au făcut obiectul externării ca persoane asimptomatice după 10 zile de spitalizare şi nici ca persoane externate la cerere", arată GCS.

De asemenea, conform sursei citate, în urma analizei s-a constatat faptul că aproximativ 1.480 de persoane confirmate cu noul coronavirus fac parte din categoria persoanelor vindecate, reprezentând cazuri care au beneficiat de prevederile Ordinului Ministrului Sănătăţii 487/2020 (aflat în vigoare în perioada 24 martie - 21 mai a.c.) care a permis fie externarea cazurilor uşoare, fie tratarea acestora la domiciliu, fără a mai fi declarate vindecate, în sistemul de raportare, la împlinirea termenului de izolare de 14 zile. În aceeaşi situaţie s-au aflat categorii de persoane din centre rezidenţiale, persoane cu boli neuropsihice, personal medico-sanitar şi de îngrijire, subliniază GCS.

"Având în vedere numărul persoanelor considerate vindecate, se va rectifica în consecinţă numărul cazurilor considerate active în infectarea cu noul coronavirus", anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

GCS face aceste precizări având în vedere solicitările primite referitoare la evoluţia cazurilor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19), în contextul generat de decizia Curţii Constituţionale a României, publicată în data de 2 iulie, privind carantina şi izolarea.

Sursa: Agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 6°C 5°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 4°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI