Gropi ilegale de gunoi în inima Capitalei. Autoritățile își pasează vina de la una la alta

26 februarie 2023, 20:23

Terenul din imagini, plin cu deșeuri, se află la mai puțin de 100 de metri de „kilometrul zero” al Capitalei. De luni de zile, locuitorii din zonă se plâng de mirosurile insuportabile, dar și de șobolani.

Peste drum de acest teren, aceeași situație. În plin centru al Capitalei, întâlnești la tot pasul locuri care s-au transformat în adevărate focare de infecție. Zilnic, oamenii sunt nevoiți să treacă pe lângă ele și să suporte mizeria.

Reprezentanții Gărzii de Mediu spun că vor lua măsuri. Însă spun că nu pot face „curățenie” singuri.

Viorel Tufeanu, comisar şef,  Garda de Mediu Bucureşti: Vom proceda la identificarea proprietarilor, le vom impune măsuri să salubrizeze şi vom aplica legislaţia incidentă. Şi primăriile, prin poliţiile locale, au atribuţii în sensul identificării proprietarilor care deţin terenuri care nu prezintă o stare de salubrizare corespunzătoare.

Daniel Trifu, vicepreședinte, Eco-Civica: Gândiţi-vă că este foarte periculos. Este şi o densitate mare a cetăţenilor care merg prin zona respectivă, de asemenea, dacă vin zilele călduroase, deşeurile încep să se altereze şi avem probleme cu Direcţia de Sănătate Publică, cu sănătatea populaţiei.

Până la această oră, reprezentanții DSP București nu au răspuns solicitării noastre pentru un punct de vedere.

Depozitele ilegale de gunoaie sunt o „boală ” veche. Pe măsură ce te îndepărtezi de centrul Capitalei spre periferie și granița cu județul Ilfov, poți vedea munți de gunoie pe care autoritățile se fac că nu le văd. Unele au chiar mărimea unui stadion.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite