Grivița 53, un teatru al comunității. Cât va dura construcția și când vom merge la primul spectacol

24 aprilie 2022, 19:50

Primul teatru privat construit de la zero în București după mai bine de 70 de ani a primit deja autorizație de construcție de la Primăria Capitalei.

Inițiatoarea proiectului Grivița 53 poate acum să acceseze cele 2 milioane de euro, fondurile câştigate prin grantul ROCultura şi va demara licitaţia pentru firma care va ridica efectiv construcția.

”Suntem în săptămâna mare, e un miracol, zici că sunt pe podium la Olimpiadă. Așa mă simt. După atâta exerciţii al răbdării şi al rugaciuinilor, iată, avem răspuns!”, spune Chris Simion Mercurian, co-fondatoarea G23.

”Pentru că Griviţa este acum prăfuită, în multe părți o groapă de gunoi, proiectul nostru va însemna o readucere în prim -plan a Bucureștiului care a însemnat mult , este a două stradă că vechime, după Calea Victoriei, din București şi are un loc în istoria Bucureștiului și o importantă pe care vrem să o redăm”, mărturisește Tiberiu Mercurian, co-fondator al G23.

”Când apare o clădire nouă, sau o reabilitare, acel proiect influentează bine zona, apar lucruri noi, proiectul poate să genereze un bine. Ne-am bucurat foarte mult, ar fi dorit să existe mai mulți astfel de antreprenori și să avem mai multe spații comunitare, culturale, pentru București”; spune Emil Ivănescu, președintele Ordinului Arhitecților, filiala București.

Campania de strângere de fonduri Griviţa 53 va continuă însă pentru că faţă de 2019, când a fost bugetat proiectul la 2 milioane și jumătate de euro, preţurile în domeniul construcțiilor au crescut. Conform planului, teatrul ar trebui deschis în ianuarie 2024 , când vom putea veni la primul spectacol.

”Aici va fi sala principala, teatru va avea 2 săli, o sala de 145 de locuri, multifuncțională, și o sala secundară, de 100 de locuri, care se va folosi pt repetiții, în care în care se va vrea extinsă pt spectacole. Vor fi și alte încăperi. Foierul va fi un spațiu expozițional unde vom avea expoziții, tot acolo va fi și biblioteca librărie pe care eu mi-o doresc deschisă non-stop, dacă vrea cineva să citească noaptea să vină în Grivița 53. Iar sus va fi terasă un fel de terasă Motoare, + unde vom desfășura evenimente în aer liber”, spune Chris Simion Mercurian.

Vechea casă negustorească de pe locul viitorului teatru va fi și ea integrată în proiect.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite