Gripa a mai făcut șase victime. Din cauza bolii contagioase, în unele secții din spitale nu se mai fac internări

29 ianuarie 2019, 20:22

La Cluj, gripa a răpus-o fulgerător, la numai 39 de ani, pe o bolnavă cu mai multe afecţiuni. Dimineaţa, la prima oră, când au apărut primele semne, femeia a mers la spitalul de boli infecţioase. Seara, s-a stins la Terapie Intensivă. La test s-a văzut că avea virusul gripal A.

Zilele trecute, erau, oficial, peste 500 de cazuri de gripă cu confirmare de la Institutul Cantacuzino. Iar numărul tot creşte. Un focar tocmai a fost confirmat la Spitalul Judeţean din Bacău. Patru bebeluşi şi trei copii de un an cu distrofie, internaţi la recuperare, dar şi patru adulţi au făcut gripă. E cel mai mare număr din ultimii ani. Internările la recuperare pediatrică au fost oprite pentru zece zile de la izolarea ultimului caz. Pacienţii gripaţi, mutaţi la boli infecţioase, dar şi cei cu care au intrat în contact cu ei au primit antivirale. Patru dintre micuţi au revenit deja la recuperare.

Tot personalul a fost vaccinat şi este triat la intrarea în tură. La pediatrie e carantină severă. Şi în celelalte secţii a fost restricţionat accesul vizitatorilor.

La spitalul din Slatina, este interzis accesul în secţiile vulnerabile. Gripa a fost confirmată la 56 de pacienţi internaţi, între care şi cinci copii. Activitatea secţiei de recuperare neuromotorie pediatrică a fost suspendată pentru două săptămâni.

Medicii recomandă vaccinarea, dar în Olt, direcţia de sănătate publică nu mai are nicio doză de vaccin. La fel e în multe judeţe.

În Capitală, unde sunt cele mai multe cazuri de gripă, mulţi părinţi nu-şi mai trimit copiii la grădiniţă. Sunt grupe în care peste jumătate dintre micuţi lipsesc.

În ultima săptămână, au fost înregistraţi peste 4600 de pacienţi cu simptome de gripă, de peste patru ori mai mulţi decât în săptămâna anterioară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă