Gripa a făcut noi victime. Spitalele sunt pline de pacienți, iar Institutul „Matei Balș” a interzis accesul vizitatorilor

7 februarie 2018, 19:16

În ultimele 24 de ore, au venit la camera de gardă a Spitalului Victor Babeş din Capitală, patru sute de oameni. Jumătate aveau simptome specifice gripei. Unii pacieţi sunt atât de slăbiţi încât abia pot sta pe scaun.

70 de persoane diagnosticate cu gripă au fost internate doar în ultimele zile. Astfel că acum nu mai e liber niciun pat în secţiile de boli infecţioase pentru adulţi şi copii.

Situaţia e critică şi la Terapie Intensivă.

În acest moment, nu mai este disponibil niciun pat în secţia de terapie intensivă a Spitalului Victor Babeş. Patru din cei nouă pacienţi internaţi au gripă. Ei au făcut complicaţii neurologice şi respiratorii, iar starea lor este gravă.

Spitalul a limitat accesul vizitatorilor. Pot intra doar rudele pacienţilor în stadiu terminal.

La Institutul Matei Balş, accesul a fost restricţionat pentru toţi vizitatorii.

În unitatea de primiri urgenţe vin zilnic în jur de 150 de oameni cu simptome specifice gripei. De patru ori mai mulţi decât săptămâna trecută.

Medicii ne recomandă să ne vaccinăm. Şi măsurile de igienă personală sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirii. Mâinile trebuie spălate cu apă şi săpun. Când strănutaţi sau tuşiţi, folosiţi batiste. De asemenea, încercaţi să respectaţi un regim de viaţă sănătos. Consumaţi multe fructe şi legume, odihniţi-vă şi faceţi mişcare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost externat de la Spitalul Militar Central