Grindina a făcut prăpăd în Iași, iar la Cluj, oamenii din trei sate au rămas izolați după ce un pod inprovizat a fost distrus de viitură

13 iunie 2020, 18:46

La Heleșteni bucățile uriașe de gheață au distrus sute de hectare de culturi agricole și zeci de case au acoperişurile ciuruite. Câteva autoturisme au rămas fără geamuri.

Ploile și grindina de mari dimenisuni au făcut pagube și în localitatea Alexandru Ioan Cuza. 30 de case au fost inundate, iar culturile de grâu, porumb, sfeclă de zahăr și floarea soarelui sunt distruse. Iar ploile torențiale au afectat încă 6 localitați din județ.

Scurgerile de pe versanți au avariat 9 km de drumuri comunale și 55 de poduri și podete.

Centrul Antigrindină Iași a lansat în doar două zile mai multe rachete decât în tot anul 2018 astfel că stocul s-a epuizat foarte repede.

Autoritatea a luat măsura aprovizionării unităţii de la Iaşi cu rachete antigrindină în număr de 170 de bucăţi.

Averse au fost și în judetul Cluj. O viitură puternică a facut prăpad în localitatea Poieni unde două zile oamenii din trei sate au rămas izolați. Singura lor cale de acces, un podet improvizat, a fost blocată de ape.

Localnicii spun că au avut noroc, podețul nu era circulat când a venit viitura.

Podețul a fost improvizat acum o lună și jumătate după ce podul care făcea legătura între localitate și drumul național 1 s-a surpat sub greutatea mașinilor de mare tonaj care îl tranzitau zilnic.

Podul rupt la începutul lui mai are peste 70 de ani vechime.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite